Friday 3 June 2016

RESEPI LAMB CHOP





Untuk daging 

1. Cuci bersih. Tos.

2. Perap ngn sos black pepper(sy guna cap puteri)

3. letakkan Olive oil 2-3 sudu.

4. Dan masukkan lada hitam.


5. Gaul-gaul rata. wrap dengan plastik. Simpan dalam peti ais.

6. pastu korang oleh buat coslow and kuah nye plak sementara tunggu daging 

7. Bakar dalam magic pan jer

8. jangan garing2. Biar basah2 dan juicy





bahan untuk coleslaw:

1. Kobis bulat
2. Bwg bsr
3. Karet
4. Mayonis
5. Susu

Potong nipis2 dan gaulkan  semua , dan letak dalam peti sejuk




Bahan2 kuah black pepper mushroom:

1. Butter 2sdb
2. Bwg putih( org pki bwg merah.tp sy suka bwg putih)
3. Tpg gandum 2sdb
4. Kicap 1sdb
5. Mushroom tin / fresh
6. Susu fullkrimm/fresh atau cream
7. Lada hitam
8. Half kiub pati ayam
9. Sedikit garam



Cara2 buah kuah : 

1. Cair butter. masak bawang dadu.

2. Bawang dah perang. Masuk tepung. Kacau jap

3. Masukkan air 2 cawan. Pastu Black pepper (ikut suka banyak mana, 3 sudu pun ok)

4. Masak mushroom dan kicap

5. Masuk 1/2 cawan susu. Kacau rata.

6. Masuk kiub pati ayam dan garam


7. Dah mendidih. Rasa. Alter la apa yang x cukup. Kalau x pekat boleh tambah tepung. tapi bancuh dulu dengan air.

8. dah rasa oke , siap la tu .....

No comments:

Post a Comment